Policarbonat monolit

Policarbonat monolit

Mărimile standard 2050 x 3050

 

Policarbonatul monolit aparține categoriei de materiale, fără de care nici o construcție modernă nu poate fi realizată, mai ales că este disponibil la un preț rezonabil.
Este de remarcat instalarea ușoară a policarbonatului monolit – foile sale sunt foarte ușor de fixat unul cu celălalt cu ajutorul unor profile speciale din material plastic și metal.

Prețul accesibil face ca policarbonatul monolit sa devina un material ușor disponibil. Deci îl pot procura nu numai companiile mari de construcții , dar, de asemenea, proprietarii de cabane private.

Foile de policarbonat monolitic rezistă temperaturilor la care multe alte materiale plastice se topesc sau se deteriorează cu ușurință. Foile își păstrează proprietățile optice și mecanice în cele mai nefavorabile condiții de mediu.

Prelucrarea policarbonatului monolit

Materialul în cauză este ușor de prelucrat. Poate fi ușor găurit, tăiat (cu ferăstrăul sau cu mîna), fasonat cu unelte simple pentru prelucrarea lemnului sau a metalului. Plăcile pot fi îndoite chiar și fără preîncălzire. Nu este recomandat să prelucrați policarbonatul monolit cu un aparat de mare viteză, deoarece acest lucru va duce la topirea acestuia de la frecarea puternică. În acest caz, opriți periodic mașina pentru a permite răcirea materialului.
Pentru vopsirea foilor este important să folosiți vopsele speciale pe bază epoxidică sau poliuretanică. Vopselele obișnuite ar trebui evitate, deoarece pot deteriora suprafața. Alcoolul izopropilic este potrivit pentru tratarea prealabilă și degresarea înainte de vopsire. În scopul curățării de praf și murdărie, precum și lustruirea foilor, sunt recomandate soluțiile pulverizatoare care conțin parafine. Ele garantează un strat protector care elimină aspectul de praf și electricitate statică.

 

Caracteristici
Grosimede la 3 mm la 12 mm
Dimensiunea foii2050 x 3050 mm
Culoaretransparent, bronz
Densitate1,20 g / cm3
Transmisia de lumină83-90%
Rezistența la întindere60-70 MPa
Modulul  de elasticitate la tracțiune2200-2300 MPa
Elongație la întindere7 %
Alungire la rupere80-100 %
Plafonul maxim la îndoire90-110 MPA
Modulul  de elasticitate la îndoire2200-2500 Mpa
Plafonul maxim  la rezistența la compresiune80-100 Mpa
Modulul de elasticitate la compresiune2300-2500Mpa
Modulul de deplasare700-800 Mpa
Rezistența unui specimen de foaie taiat55-65 kJ / m2
Punctul de înmuiere VICAT, coeficientul B / 120145 0C
Contracția  în timpul formării0,5-0,7 %
Temperatura de lăsare termică138 0C (0,45 MPa)
Coeficientul de conductivitate termică0,2 W / m × K
Coeficientul de transmisie termică2,7 – 2,8 W / m2 × K (în funcție de grosimea materialului)